Hírek

1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb hulladékgyűjtő akciójában 8000 darab 200 literes szemeteszsákba több mint 1500 köbméter szemetet gyűjtött össze március 21. és április 22.

A PM monitoring rendszer legújabb eredményeiről hallgathattak előadásokat a XVI. Magyar Aeroszol Konferencián

A hazánkban egyedülálló PM monitoring rendszer közel három éve működik Miskolcon. A fejlesztésről és a tapasztalatokról számoltak be munkatársaink a XVI. Magyar Aeroszol Konferencián.

Nemzeti Földhő Stratégia: 2030-ig megkétszerezzük a geotermikus energia hazai felhasználását

A geotermikus energia közvetlen hasznosításában Magyarország hosszú évek óta Európa első öt állama között található. A rendelkezésre álló potenciálra alapozva azonban még tovább fokozható a helyben elérhető erőforrás felhasználása.

A háztartásokban keletkezett hulladék 65 százalékának újrahasznosítása a cél

A háztartásokban keletkezett hulladék 65 százalékának újrahasznosítása a cél; ennek érdekében indult el Békés vármegye több településén is a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék gyűjtése.

Keszthelyi Nikoletta: a felnövekvő generációkon keresztül lehet a legjobban elterjeszteni a zöld gondolatot

2023. szeptember 28.

A környezettudatos szemléletet, a zöld gondolatot a felnövekvő generációkon keresztül lehet a legjobban elterjeszteni a társadalom légszelesebb köreiben - jelentette ki az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár

A „Vízlábnyom számítás vállalatok számára” című webinár sorozatának második alkalmára hívja az érdeklődőket a KÖVET Egyesület

2023. szeptember 25. Címkék:

A KÖVET Egyesület webinár sorozatot szervez a vállalati működéshez kapcsolódó vízlábnyomszámítás folyamatáról, partnereik: a holland Water Footprint Implementation, a WWF és a Pannon Egyetem szakértőinek részvételével.

Tavaly 7 százalékkal csökkent a hazai üvegházhatású-kibocsátás, közel a 2030-as cél

Uniós előírás alapján a tagállamok minden évben július végéig küldenek megközelítő adatokat az üvegházhatású gázok előző évi kibocsátásáról az Európai Bizottságnak.

Ismét meghirdetésre kerül Az Év BISEL Fotósa felhívás, illetve a BISEL videópályázat - felnőtteknek is

2023. június 05.

Újdonság, hogy az idei pályázati felhívásokat felnőtt kategóriában is meghirdetjük, így már nemcsak a diákok, de külön korosztályi kategóriában akár tanáraik is indulhatnak „Az Év BISEL Fotósa 2023” címért, illetve a BISEL videópá