A Környezetvédelmi mérés és mintavétel aktuális kérdései 2024

Időpont: 2024. május 29.
Helyszín: Hunguest Hotel Millennium, 1089 Budapest, Üllői út 94-98. 

 

A KSZGYSZ Mérés-Mintavétel Munkacsoportja – az Akkreditált Szervezetek Klaszterével együttműködve – hetedik alkalommal szervez konferenciát környezetvédelmi mintavételek és mérések témakörben.

Az idei konferencia nyitóelőadását az Energiaügyi Minisztérium képviseletében Keszthelyi Nikoletta Környezetügyért felelős helyettes államtitkár asszonyt tartja.

 

A konferencia célja, hogy méréstechnikai aktuális kérdéseket a gyakorlatban történő alkalmazás/alkalmazhatóság szempontjából világítsa meg, közérthető módon. A felmerülő kérdések megvitatásába a laboratóriumi szakemberek mellett be kívánjuk vonni az érintett jogalkotókat, a környezetvédelmi hatóságok szakembereit és a környezetvédelmi analitikai szakmával kapcsolatban álló más szakterületek képviselőit. A konferenciának kiemelt célja, hogy kapcsolatot teremtsen a környezetvédelmi célú mintavételeket és vizsgálatokat végzők, a környezetvédelmi célú vizsgálatok eredményeit felhasználók, és a szakterületre vonatkozó jogszabályi háttér megalkotói-gondozói között.

További cél, hogy bemutassák olyan modern technológiák alkalmazását is a mintavételi, vizsgálati, adatfeldolgozási területeken - hangsúlyozottan a gyakorlati alkalmazás szempontjából - amelyek használata elengedhetetlenek felgyorsult, folyamatosan változó világunkban. 

Jelentkezési határidő: 2024. május 22.

 

 

Forrás, jelentkezés és további információ: KSZGYSZ (https://kszgysz.hu/szovetsegi-rendezvenyek/a-kornyezetvedelmi-meres-es-mintavetel-aktualis-kerdesei-2024)